Minnesfond

Hedra med en minnesgåva till Norderöns byaförening 

Vad är en minnesgåva?

En minnesgåva är vanligtvis förknippad med att man skänker pengar till en välgörenhetsorganisation, fond, stiftelse eller insamling i samband med begravning eller minnesstund som ett sätt att hedra den avlidne. Ibland vill de anhöriga att begravningsgästerna skänker en minnesgåva som begravningsgåva istället för att skicka eller ta med sig begravningsblommor vilket även kan stå med på inbjudan till begravningen eller på dödsannonsen.

Minnesgåva vid begravning

Att ge en minnesgåva vid begravning är ett fint och vördnadsfullt sätt att hedra den avlidne, ofta till ändamål som legat den personen varmt om hjärtat. 

Minnesblad

När du hedrar en kär, en vän eller anhörig genom att skänka en minnesgåva så skickas ett vackert minnesblad till den adress som du anger.

Ett minnesblad är ett gåvobevis som ger de anhöriga vetskapen om att du har skänkt pengar till det välgörande ändamål du har valt och de får en hälsning som du väljer att skriva på minnesbladet.

Här kan du se en föhandsvisning av minnesbladet

Vad skriver man på minnesgåva?

När man väljer att ge en minnesgåva brukar man också kunna skicka med en kortare text där man har chans att skicka med en minneshälsning eller personlig hälsning som hedrar den bortgångne. Texten kan vara olika lång beroende på hur mycket man vill skriva. Vanligtvis innehåller hälsningen några få rader som beskriver sorgen eller saknaden efter den avlidne. 

Minnesgåva och minnesblad Norderöns byaförening 

När du skänker pengar till Norderöns byaförening skickar vi ett minnesblad med A-post till adressen du har uppgett. Det är vanligtvis till angiven begravningsbyrå eller till anhörigs adress. Motivet på minnesbladet är en bild på hembygdsgården.

Du väljer själv vilken hälsning/text du vill ha. Om ingen speciell text väljs kommer minnesbladet utformas med texten: till minne av N N har en gåva lämnats till Norderöns byaförenings minnesfond från (namn på inbetalare eller de namn som angetts som gåvogivare)

Gåvosumman anges inte på minnesbladet.

Tänk på att vi behöver din beställning senast fem arbetsdagar innan begravningen för att kunna skicka minnesbladet om du önskar att det kommer fram till begravningen. Postgången varierar på olika orter och posten levereras inte till alla orter varje dag utan varannan.  Är du osäker kan du be oss mejla minnesbladet till begravningsbyrån.  

 

Hur betalar man?

Våra betalsätt är 

Byaföreningens bankgiro: 5313-2999.

Swish 1236789853

Kom ihåg att märka inbetalningen med "minnesfond" samt namn på den du önskar hedra.

Skicka sedan in hälsningen via formuläret längst ned på denna sida eller skicka epost till norderons.byaforening@gmail.com 

Med uppgifter om:

  • Begravningsdatum och kyrka om detta är känt
  • Namn på den avlidne.
  • Hälsning/text och ditt/era namn, som ni önskar att det ska stå.
  • Vart vi ska skicka minnesbladet: vanligen Begravningsbyråns namn och adress eller anhörigs namn eller adress.

Till vad används din gåva?

Minnesfondens medel används till att utsmycka och utrusta föreningens lokaler Midgården, Hembygdsgården och Brygghuset. Medlen nyttjas till ”det lilla extra” (dvs: medlen går inte till drift och underhåll).

Exempel på vad medlen hittills använts till är flaggstänger på Midgården och hembygdsgården samt förbättrad ljudmiljö i salen på Midgården. Förslag på nyttjande kan lämnas till styrelsen  från föreningens medlem

 

 

Beställ minnesblad

Nyheter

Information om Årsmöte

Hej alla medlemmar i Norderöns Byaförening! Det går mot vårvinter vilket innebär att förenings årsstämma 2021 är stundande. Styrelsen ser inga möjligheter att kunna genomföra ett fysiskt möte utan planen är att genomföra mötet på samma sätt som 2020 dvs med utlagd dagordning, handlingar och...
Läs mera